Prenesi svoj vodič po video oglaševanju

Get Interactive je v letošnjem poletju zbral vse relevantne informacije in razkril skrivnosti uspešnega video oglaševanja v Vodiču po video oglaševanju. 

Po podatkih IAB Europe so se lani v naložbe v evropsko video oglaševanje povečale za dobro petino v primerjavi z letom prej, v Sloveniji pa celo za dobro tretjino! Izmed 24 držav so lani najvišjo rast video oglaševanja zabeležile Slovenija, Srbija, Belorusija, Irska in Hrvaška.  Skupno  je znašala vrednost video oglaševanja v letu 2016 kar 3 milijarde evrov.
Seznanite se z novostmi in možnostmi spletnega video oglaševanja, kakšna je razlika med in-/out-stream video oglaševanjem, kako meriti učinkovitost video oglaševanja in kakšne so nove priložnosti za mobilne vsebine:

Kot poroča eMarketer (2017) naj bi se  naložbe v video oglaševanje  povečale za 12% v letu 2017  in za 9% v letu 2018  (Y/Y). Digitalni video raste tako hitreje kot oglaševanje na iskalnikih, ki je bilo glavni dejavnik rasti spletno oglaševalskega trga zadnjih let.

Naj vas številke prepričajo!

  • V letu 2017 bo video predstavljal kar 74% globalnega spletnega prometa, do leta 2019 se bo ta delež še povečal na 80%.
  • Kar 78% spletnih uporabnikov si video na spletu ogleda vsaj enkrat tedensko, dobra polovica pa dnevno.
  • Pol milijarde ljudi si dnevno ogleda video na Facebooku večina v tišini, zato ne pozabite na sporočila med videom.
  • Po različnih ocenah se kar do 85% video posnetkov na Facebooku pogleda v tišini, zato ne pozabite na podnapise.
  • Kar 82% uporabnikov Twitterja med njegovo uporabo redno gleda na njem objavljene video vsebine.
  • Že pred desetimi leti je Online Publishers Association ugotovila, da si 80% gledalcev zapomni video, ki so ga videli v obdobju zadnjega meseca. Četrtina gledalcev si nato ogleda več informacij o proizvodu, 22% obišče produktno spletno stran, 15% obišče stran proizvajalca in kar 12 % opravi nakup.
  • Dve tretjini oglaševalcev sta na podlagi svojih izkušenj uporabo video oglasov opisali kot uspešno, 18% pa kot izjemno uspešen način oglaševanja.
  • Po podatkih IAB Europe so se lani v naložbe v video oglaševanje v Sloveniji povečale za dobro tretjino v primerjavi z letom prej.

 

Še zmeraj dvomite v uspešnost video oglaševanja? 

Prenesite si svoj video vodič še danes in se prepričajte o učinkovitosti! 

The following two tabs change content below.
Nastja Breg
It may not always be the correct way…I believe it definitely isn’t the wrong way…But what it is and will be, is my way, Ms. Right’s way!
Nastja Breg
It may not always be the correct way…I believe it definitely isn’t the wrong way…But what it is and will be, is my way, Ms. Right’s way!

Related Posts

RAZKRITO: Video raziskava IAB Europe: Out-Stream video format boljši od klasičnega Pre-roll-a!

RAZKRITO: Video raziskava IAB Europe: Out-Stream video format boljši od klasičnega Pre-roll-a!

Kaj je učinkovito video oglaševanje?

Kaj je učinkovito video oglaševanje?

Trendi nativnega oglaševanja 2017

Trendi nativnega oglaševanja 2017

Prihodnost se imenuje video

Prihodnost se imenuje video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

15 − 5 =

mautic is open source marketing automation