V boju za boljšo uporabniško izkušnjo

 

 

Spletni uporabniki smo vse bolj siti vsiljivih oglasov!  Ste tudi sami med bralci katerega izmed (slovenskih) medijev in se komaj prebijate med vsebino zasičeno z oglasi, do katere nikakor ne morete, razen v primerih, ko nanjo počakate določeno število sekund ali ko vam viteško uspe zapreti vse pop-up oglase in najti vse skrite x-e nekje po kotih oglasov? Kolikokrat vas to spravi ob živce in preprosto zapustite takšno stran? Stanje je še bolj problematično na pametnih telefonih, kjer je manevrskega prostora za nadležne oglase še manj.

Skrajni čas je za bolj kakovostne in manj moteče spletne oglase! V tem duhu je bila tudi vzpostavljena “Koalicija za boljše oglase” (Coalition for Better Ads), ki je prvič javno predlagala uvedbo novih globalnih standardov spletnega oglaševanja že lani septembra na dogodku Dmexco v Kölnu. Izvedli so tudi raziskavo in iskali vzroke zaradi katerih prihaja do nalaganja “ad blockerjev“, ki so vse pogostejši med mladimi, med 18-24 letom starosti. Na moteče oblike oglaševanja so uporabniki “alergični” predvsem na mobilnih napravah. Katere so po njihovem mnenju najbolj moteče oblike oglasov preverite tukaj. Nesprejemljivi so predvsem pop-up oglasi, autoplay video oglasi s samodejnim predvajanjem zvoka, vsiljivi oglasi s “countdown timer-jem”, večji “sticky ads”, ki zasedejo več kot 30% zaslona, na mobilnih napravah pa še celozaslonski oglasi (interstitial).

S koalicijo se prvič vzpostavljajo standardi, ki do sedaj še niso bili definirani in uveljavljeni v celoti, kar podpirajo tudi večje korporacije – WFA, Unilever, P&G, GroupM, The Washington Post, Google, Facebook, Teads in drugi, ki podpirajo nativne oblike oglaševanja. Gre za vprašanja o zmanjšanju “ad blockerjev” (%), vendar v prvi vrsti iskanju vzroka in izboljšanja uporabniške izkušnje, kar je trenutno št. 1 v prioritetni vrsti.

 

Raziskava, ki jo je lani izvedla raziskovalna hiša Juniper research poudarja, da bo blokiranje oglasov “stalo” založnike okrog $27 milijard do leta 2020!

V Get Interactive verjamemo v nevsiljivo, nativno oglaševanje, ki zagotavlja visoko uporabniško izkušnjo in s tem vpliva na boljšo percepcijo uporabnikov in boljši “rating” tako medija, kot oglaševanega izdelka/storitve. Dejstvo je, da veliko oglaševalcev porablja velike zneske za moteče oglase, pri tem pa se še hvalijo kako so njihovi oglasi odzivni. Malo pa jih ve, da takšni kliki večinoma nastanejo, ko se  uporabniki zmotijo in kliknejo na oglas ali pa se ne morejo izogniti oglasu drugače, kot če kliknejo nanj. So takšni kliki resnično kakovostni in je bistvo blagovne znamke ustrezno predstavljeno želeni ciljni skupini?

V poplavi različnih spletnih platform, agencij in drugih je ključno zaupanje, da bo izbrani ponudnik z vašo investicijo ravnal varčno in skrbno.

 

The following two tabs change content below.
Nastja Breg
It may not always be the correct way…I believe it definitely isn’t the wrong way…But what it is and will be, is my way, Ms. Right’s way!
Nastja Breg
It may not always be the correct way…I believe it definitely isn’t the wrong way…But what it is and will be, is my way, Ms. Right’s way!

Related Posts

Trendi nativnega oglaševanja 2017

Trendi nativnega oglaševanja 2017

“Native Creative 2.0” – ADYOULIKE novi In-Feed Ad formati

“Native Creative 2.0” – ADYOULIKE novi In-Feed Ad formati

NOVO: Sponzorirani članki na mreži najbolj prepoznanih slovenskih medijev

NOVO: Sponzorirani članki na mreži najbolj prepoznanih slovenskih medijev

Razcvet češkega digitalnega oglaševanja

Razcvet češkega digitalnega oglaševanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

five + seventeen =

mautic is open source marketing automation