Kako se spreminjajo uporabniške navade na iskalnikih?

Največji izziv za vse, ki se ukvarjamo z iskalnim marketingom predstavlja dejstvo, da uporabniki vse manj klikajo na vsebino in povezave znotraj iskalnih rezultatov. Le-ti danes ne predstavljajo zgolj deset modrih povezav, temveč ponujajo različne odgovore na iskalna vprašanja.

O teh in ostalih spremembah uporabniških navad ter kaj vse to pomeni za marketinške aktivnosti, je na nedavno minuli konferenci SMX Munchen govoril Rand Fishkin, ena največjih svetovnih avtoritet s področja iskalnega marketinga. V raziskavi ki so jo opravili v ZDA, njeni izsledki pa so po njegovih besedah, večinoma uporabni tudi za ostale dele sveta so ugotovili naslednja zanimiva dejstva:

  • povprečen uporabnik izvede 3,4 iskalne poizvedbe dnevno (desktop in mobile skupaj)
  • samo še 3% iskalnih rezultatov vsebuje samo zadetke oz. povezave
  • 57% uporabnikov ne klikne na rezultate na mobilnih telefonih saj so iskano informacijo že pridobili iz vsebine rezultatov. Na desktopu je takih uporabnikov 35%
  • 8% iskanj pomeni, da je uporabnik kliknil na povezavo, pregledal stran in se potem znova vrnil na stran z iskalnimi rezultati
  • 21% iskalnih poizvedb se spremeni po prvem iskanju in preglede iskalnih zadetkov.

 

Vse te in ostale spremembe v tehnologiji pomenijo, da je danes iskalni marketing, še posebej pa SEO (search engine optimization oziroma optimizacija za iskalnike), predvsem posledica vseh ostalih (digitalnih) marketinških aktivnosti po principu, da SEO nagrajuje dobro izpeljane marketinške, tako v digitalnem kot offline svetu. Če imaš dober marketing imaš dober SEO, sicer ne.

Razvoj umetne inteligence vse bolj vpliva tudi vsebino in obliko informacij, ki jih pridobivamo prek iskalnikov. Le-ti lahko že sedaj dokaj natančno predvidevajo naše namere: npr. če popoldne iščem mestno lokacijo prek zemljevidov in če se to ujema z mojim dosedanjim vedenjem, obstaja velika verjetnost, da iščem restavracije, kjer želim rezervirati večerjo.  Google danes pogosto celo bolje ve (in predvsem hitreje!) kaj iščem, kaj me zanima, saj pri ugotavljanju mojih interesov uporablja več signalov: od lokacije in preteklega vedenja ostalih uporabnikov na tej lokaciji, do zgodovine mojih iskanj in uporabe aplikacij ter značilnosti mobilnega telefona kjer upošteva operacijski sistem, nameščene aplikacije in številno drugo.

Še glede pametnih pomočnikov oziroma zakaj naj bi le-ti znatno spremenili uporabniške navade. Njihova glavna prednost za uporabnike je, da jim ponuja rezultate na vprašanje brez tega, da bi morali obiskati bodisi spletno stran bodisi aplikacijo. Prek Amazon Echa, ki je trenutno najbolj razširjen pomočnik (v petih letih so prodali dobrih 6 milijonov naprav), se denimo v ZDA izvede že okoli 1,5 milijarde mesečnih iskanj kar je primerljivo z iskanji znotraj Googlovih zemljevidov.

 

The following two tabs change content below.
Damjan Planinc
Super consumer besed, informacij in idej. Menda splet spreminja strukturo naših možganov, način kako razmišljamo. Gotovo pa prepričan, da spreminja ne samo medsebojne odnose temveč tudi poslovne modele in obstoječe marketinške paradigme. V spletne vode pade pred trinajstimi leti. Ugotovi, da je kot za vsako mlado industrijo velikokrat hype-driven.
Damjan Planinc

Latest posts by Damjan Planinc (see all)

Damjan Planinc
Super consumer besed, informacij in idej. Menda splet spreminja strukturo naših možganov, način kako razmišljamo. Gotovo pa prepričan, da spreminja ne samo medsebojne odnose temveč tudi poslovne modele in obstoječe marketinške paradigme. V spletne vode pade pred trinajstimi leti. Ugotovi, da je kot za vsako mlado industrijo velikokrat hype-driven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

2 + 13 =

mautic is open source marketing automation