Kateri so najboljši ponudniki outstream video oglasov na svetu?

Digitalne agencije in oglaševalci porabijo milijone za video oglaševanje vsako leto. Povpraševanje narašča in vse več medijskih planerjev išče kakovostna omrežja in sisteme. Da so outstream video oglasi najnaprednejša oblika tovrstnega oglaševanja danes ni več vprašanje. V primerjavi z Instream oglasi so veliko bolj vidni, saj se predvajajo v vidnem polju uporabnika in kar je še pomembneje – predvajani video posnetki so v veliki meri ogledani do konca, kar je tudi namen vsakega oglaševalca. Ob tem beležimo bogato uporabniško izkušnjo, saj so predvsem nemoteči in ne prekrijejo vsebine.

Kateri so najboljši ponudniki video oglasov in kaj ponujajo oglaševalcem za njihovo investicijo?

Nekateri izmed najustreznejših ponudnikov nativnega video oglaševanja glede na comScore raziskavo ostajajo Zinc, Mixpo, Novoroll, Teads.tv, Altitude Digital, AdSpruce, Adform, Outstream.com, Giantmedia, Sovrn, Virool in drugi,  ki delajo z vodilnimi blagovnimi znamkami, agencijami in založniki po Evropi, Ameriki in delih Azije. Prav tako so odprti za sodelovanje z novimi partnerji in premium založniki po svetu, vendar fokus ostaja na percepciji blagovnih znamk in kakovostni dostavi sporočila ciljnim skupinam uporabnikov.

Zinc je nativna video platforma, razvita s strani Zedo in široko dostopna globalnim založnikom. Zinc nativni InArticle video oglas se popolnoma prilega jedru članka, prilagodi se njegovi višini in širini. Oglasi so zasnovani nemoteče, povprečne stopnje odzivnosti pa se gibljejo okrog 2,5%. »Viewability index« (stopnja videnih oglasov) znaša kar 80%, kar je visoko nad povprečjem (50%). V Indiji je poznan kot visoko ovrednoten med oglaševalci, med založniki pa zaradi donosnosti še kako priljubljen.

Mixpo kreativni studio omogoča dostop do posebnih orodij za prepričljive in dinamične video in večpredstavnostne oglase. Prav tako ponuja dostop do statistik in optimizacije v realnem času. Posebej specializirani so za »In-Content Video Reveal« – vodoravne outstream video oglasne formate, ki se postopoma razkrivajo, ko se uporabnik premika po strani. Z različnimi različicami tega formata omogočajo razkrivanje video oglasa v navpični smeri, prav tako pa je zanimiv tudi »Video interstitial«, ki pa izhaja iz standardne pasice ali 1x1px.

Novorol pomaga založnikom in predvsem SSP-jem boljše monetizirati njihov promet z nativnimi outstream video formati. Prilagojen je za mobilno in desktop oglaševanje, vendar je oglasna pozicija v naprej določena znotraj članka in oglas se prikaže, ko se uporabnik premakne do pozicije na spletni strani založnika.

Altitude Digital – pionirji v pragramatičnem zakupu so nedolgo nazaj lansirali prvo programatično video platformo imenovano Altitude Arena. Z njeno pomočjo lahko založniki monetizirajo video priložnosti in omogočijo dodaten vir zaslužkov. Tehnologija je zasnovana za premium založnike in omogoča transparenten pregled in kontrolo nad posameznimi akcijami.

Vodilna Supply Side Platform-a je fokusirana na maksimalni izkoristek založniškega inventarja z visoko zmogljivostjo video formatov in neposredne prodaje blagovnim znamkam in agencijam.

Adform je vsestranska platforma za agencije, oglaševalce in založnike. Adform ponuja 4 inovativne outstream video formate – repsonsive inview, slicebox, ad tabs in video tabs. Vse izstopajo po vidnosti oglasnih formatov in interakcijah z uporabniki, kar daje dodano vrednost kot oglaševalcem, kot založnikom. Priporoča se založnikom, ki imajo veliko število ogledov na spletni strani.

Outstream.com ponuja različne oglasne oblike video formatov – nativne, slide-in, interstitial in bottom, pri čemer od založnikov ne zahteva večjih volumnov inventarja. Predvsem je razširjen v Združenih državah Amerike.

Implementacija poteka preko ene kode/skripte, ki servira oglas, zato slovijo po enostavni uporabi. Giantmedia sodeluje več kot 1000 podjetji, ki omogočajo rast založnikom in pomagajo oglaševalcem do višjega ROI.

Sovrn (bivši Lijit) je znano ime v oglaševalskem svetu in danes sodeluje z več kot 80,000 založniki v Združenih državah Amerike in Kanadi. Video posnetki se predvajajo v 50% vidnem polju uporabnika, zvok se aktivira po interakciji z miško na zaslonu ali dotiku na pametnih telefonih. Prav tako lahko uporabniki pavzirajo video posnetek in si ga po koncu ogledajo še enkrat.

The following two tabs change content below.
Nastja Breg
It may not always be the correct way…I believe it definitely isn’t the wrong way…But what it is and will be, is my way, Ms. Right’s way!
Nastja Breg
It may not always be the correct way…I believe it definitely isn’t the wrong way…But what it is and will be, is my way, Ms. Right’s way!

Related Posts

Mobilizacija video oglaševanja: trendi, izzivi in priložnosti

Mobilizacija video oglaševanja: trendi, izzivi in priložnosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

five × four =

mautic is open source marketing automation