Kako do večje prodaje spletnih trgovin

Ali ste vedeli, da kar 97,5% obiskovalcev vaše spletne trgovine ne kupi nič? To pomeni, da jih 97 od 100 zapustiti vašo spletno stran brez nakupa. Kako lahko to spremenimo? Kako obrniti te zamujene priložnosti v konverzije visoke vrednosti? Rešitev se imenuje LEAD MAGNET.

Vprašanje, ki se postavlja, je, kako priti do kontaktnih podatkov vaših obiskovalcev spletne trgovine in jih nato negovati preko e-pošte, SMS-ov ali drugih kanalov. Odgovor se nahaja v uporabi lead magneta, kar po definiciji pomeni, da je potrošnik pripravljen zaradi neubranljive posebne vrednosti, ki mu jo predstavlja naš lead magnet, oddati svoje kontaktne podatke (e-pošta, telefonska številka, naslov, itd.).

Lead magnet lahko uporabite za dvig konverzij v treh enostavnih korakih:
  • Promovirajte lead magnet, s ciljem, da dobite čim več novih kontaktov (na primer novih e-mail naslovov).
  • Ko povečate bazo naslovov oziroma prejemnikov vaših sporočil, oglašujte vašo ponudbo na več kanalih in tudi preko e-mail baze na primeren način.
  • Če so koraki premišljeni in pravilni, sledi več povpraševanja, temu sledi dvig prodaje in s tem več dobička.

Kako še lahko pridemo do kontaktov? Najbolje v živo. Naj gre za lokalen dogodek, webinar ali 3-dnevno konferenco, vse več podjetij se odloča za promocijo svojih lead magnetov ravno tam – na licu mesta. Dogodki ustvarjajo boljše priložnosti za srečevanje s potencialnimi kupci, s katerimi lahko vzpostavite kredibilen, oseben odnos, ki bo lažje in hitreje rezultiral v ponavljajoče se nakupe na vaši spletni trgovini.

 

Katere lead magnete lahko ustvarite za dvig prodaje v vaši spletni trgovini? Tukaj je nekaj predlogov:
  • Kupon (bon)
  • Popust in/ali brezplačna dostava
  • Dnevne ponudbe – znižana cena samo danes
  • Darila
  • Pogojeno darilo (omejena količina, omejen čas, drugi pogoji)
  • Nagradne igre

 

Lead magneti bodo pripomogli k temu, da vaše konverzije poletijo v višave, v kolikor se to ne zgodi čez noč, imate še vedno dostop do številnih inbox-ov potencialnih kupcev, preko katerih jih lahko naprej kakovostno nagovarjate, dokler ne bodo pripravljeni kupiti.

 

The following two tabs change content below.
Barbara Bačnik

Barbara Bačnik

Grammar Sorceress at Get Interactive
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.
Barbara Bačnik
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.

Related Posts

Kdaj preklikati vse, kar ponuja trg?

Kdaj preklikati vse, kar ponuja trg?

Avtomatizirana sporočila so neosebna. Drži ali ne drži?

Avtomatizirana sporočila so neosebna. Drži ali ne drži?

Organski del iskalnikov je v spletni trgovini še vedno najbolj učinkovit kanal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

16 + 5 =

mautic is open source marketing automation