Kako z nativnimi oglasi izboljšati organske pozicije?

Indeksirani internet raste vse hitreje, kar pomeni, da je konkurenca iskalniških organskih pozicijah vse hujša. Zato se moramo v marketingu spopasti z izzivom, kako izboljšati svoje mesto na vse možne načine. Tako je vse bolj pomembno vprašanje tudi, kako oglaševanje vpliva na organske pozicije, ki pa zahteva kompleksen odgovor.

Kaj je organsko?

Včasih so iskalniki rangirali spletna mesta predvsem po številu povezav nanje. To je sprožilo val spemerskega linkanja po forumih, v komentarjih pod članki in s plačevanjem specializiranim stranem. To so pri Googlu odpravili tako, da so uvedli atribut rel=”nofollow”, ki njihovim botom pove, da naj te povezave ne indeksirajo. Tako so vsi forumski, komentarski in plačani linki morali začeti uporabljati ta atribut in organske pozicije so načeloma postale spet organske.

Vloga Googla in hoje po robu

Vedeti moramo, da Google strogo loči med organskim in plačanim prometom. Vsaka plačana povezava mora biti torej neindeksirana, v nasprotnem primeru vas stric kaznuje s padcem pozicije. Tako se sprva zdi, da spletno oglaševanje, tudi nativno, nima vpliva na iskalniško optimizacijo. No, razen če smo površni ali radi hodimo po robu, ter nas iskalniki kaznujejo zaradi neupoštevanja pravil.

Na srečo uporabnikov in pametnih oglaševalcev se iskalniki vse bolj osredotočajo na kvaliteto vsebine, kot pa kvantiteto prometa. To storijo tako, da upoštevajo ključne besede in metrike, ki merijo kvaliteto obiska, recimo čas na strani in število preklikanih povezav. Torej je ključ v ustvarjanju kvalitetne in relevantne vsebine za vašo publiko, ki vas bo nagradila s prometom, vrednim dobre organske pozicije.

Kako v poplavi spletnih vsebin doseči publiko?

Z nativnim oglaševanjem seveda. Namreč dobra vsebina in kvaliteten nativni oglas prinašata daleč najboljši promet na ciljnih straneh, kar ima seveda pozitivni učinek na organske pozicije. V primerjavi s klasičnim oglaševanjem ima promet iz nativnih virov nižji “bounce rate”, več časa na strani, predvsem pa uporabniki iz teh virov radi delijo vsebino na socialnih medijih, kar pa je tisti organski promet, ki ga želite.

V sodobni poplavi internetnih strani se najbolje da izpostaviti tiste z relevantno vsebino. Nativno oglaševanje pa je orodje, s katerim jo na nevsiljiv in učinkovit način razširite med uporabnike, ti pa vam bodo s kvalitetnim prometom in organskim deljenjem pomagali do boljših organskih pozicij.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

six + twenty =

mautic is open source marketing automation