Avtomatizirana sporočila so neosebna. Drži ali ne drži?

Rešimo najprej osnovno vprašanje. Pomen besede avtomatizacija v avtomatizaciji marketinških procesov ni enak trditvi: “roboti, ki opravljajo svoje delo – pošiljajo e-sporočila”. Sistematično posredovanje prilagojenih e-sporočil ima poudarek na “prilagojeno”.

E-sporočila so namenjena osebam

Prilagajanje komunikacije preko omenjenega kanala seveda poteka s pomočjo primernih orodij. Le-ta nam ponujajo široko paleto naborov funkcionalnosti ter odločitvenih korakov s ciljem transformirati neznanega obiskovalca v ambasadorja vaše blagovne znamke ali produktov oziroma storitev. Pot do tega nivoja je kompleksna. A ob vsem tem na koncu e-sporočilo vendarle bere oseba. Identificirana oseba, ki jo z e-sporočili nagovarjamo z vsebino, ki je v najvišji možni meri prilagojena glede na različne parametre. To seveda ne pomeni, da v adremi z recimo 8382 prejemniki pišemo vsako sporočilo posebej. Pomeni pa, da se ob vseh avto-prilagojenih korakih zavedamo, da mora imeti uspešno e-sporočilo ne glede na stopnjo odločitvenega procesa prejemnika, pristen osebni način sporočanja. Jaz – tebi.

Prava vsebina, ki ob pravem času določeni osebi reši trenutni izziv

Torej avtomatizirana sporočila so vse prej kot neosebna, za njihovo obliko, vsebino in namenom stoji veliko tehtnega razmisleka, preverjenih informacij, sezonsko oziroma časovno določenih parametrov in na potrebe prejemnika pisanih pozivov. Skratka gre za določeno vrsto umetnosti snovanja in priprave e-sporočil ravno ob pravem času, ravno pravi osebi z ravno zanjo spisano vsebino. Da pa zahteven konglomerat tehničnih poti in prepletenih orodij ne izgubi rdeče niti ter smisla, je sistem visoko avtomatiziran, a še vedno plod človeških možganov, torej robotiziran do mere našega razumevanja in upravljanja. Prihodnost dela s strankami, prodaje in lojalnostnih programov je v avtomatizaciji marketinga.

The following two tabs change content below.
Barbara Bačnik

Barbara Bačnik

Grammar Sorceress at Get Interactive
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.
Barbara Bačnik
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.

Related Posts

Kako do večje prodaje spletnih trgovin

Kako do večje prodaje spletnih trgovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

1 × four =

mautic is open source marketing automation