Kdaj preklikati vse, kar ponuja trg?

Čeprav se je praksa Jaša Mikca, dijaka 5. razreda DTZ Žiga Zois v Trstu, pri nas že končala, smo ga pred odhodom pobarali še za kratek prispevek o tem, kako kot milenijec gleda na spletno nakupovanje …

Z nakupi se dejansko soočamo vsak dan. Če ne kupujemo le časopisa, kruha in zelenjave, je naš pametni telefon potencialno vedno vpleten v nakupni proces. Pri nakupu novega računalnika ali TV-ja ne gremo enostavno v trgovino in kar kupimo najnovejši ali pa najcenejši model. Najprej se pozanimamo glede možnosti, ki jih imamo. Vzamemo v roke pametni telefon in preklikamo vse, kar ponuja trg.

online-shopping-1

INFORMIRAN KUPEC

Če smo se že predhodno odločili za nakup v trgovini in ne po spletu, ker nimamo časa ali ne zaupamo spletnemu nakupovanju, pregledamo spletno stran trgovine in preverimo, katere izdelke imajo na zalogi in že doma izberemo, kar se nam zdi najbolj primerno. V trgovino pridemo pripravljeni in skorajda samo še plačamo. Če pa nam čakanje paketa ni problem in zaupamo spletnemu nakupovanju, lahko izdelek naročimo kar iz kavča in pri tem večkrat prihranimo. Najprej se informiramo glede vseh možnosti, tisti ki imamo za sabo že nekaj nakupov preko splet, prvo pregledamo spletne strani, katerim zaupamo. Koristno pa je pogledati še kakšno manj znano spletno trgovino in primerjati cene izdelka ali pogoje storitve.

LOV NA POPUSTE

Pri večjih nakupih, kjer se z nakupom ne mudi in lahko počakamo, hkrati pa ni nobenega posebnega popusta, predlagam, da ne kupujemo takoj, (spletna) trgovina ne bo zbežala nikamor. Pustimo si nekaj dni za premislek, naslednji dan se bomo morda premislili. Če bomo izdelek kupili v trgovini, bo morda v kratkem kakšen popust, če pa gledamo veliko spletno trgovino (npr. Amazon) je zanimivo za nekaj časa spremljati nihanje cen in tako ujeti pravi trenutek.

KDOR ČAKA, PRIHRANI

Pri nakupu procesorja za računalnik sem opazoval nihanje cen mesec ali dva in na koncu prihranil 60 evrov. Če bi isti procesor kupil v trgovini, bi zanj plačal celo 100 evrov več. Po drugi strani pa sem včasih v trgovini našel cenejše izdelke. Svoje pohodne čevlje sem recimo kupil v fizični trgovini in cena je bila ista kot na spletu.
online-shopping

ZAKAJ KUPUJEM PREK SPLETA

  • Široka paleta izdelkov, med katerimi lahko izbiram.
  • Konkurenčne cene.
  • Uporabna mnenja drugih spletnih nakupovalcev in uporabnikov.
  • Primerjava cen med sorodnimi ali povsem enakimi izdelki.
  • Prihranek časa, udobje naročanja prek domačega računalnika ali mobilnega telefona.
The following two tabs change content below.
Barbara Bačnik

Barbara Bačnik

Grammar Sorceress at Get Interactive
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.
Barbara Bačnik
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.

Related Posts

Organski del iskalnikov je v spletni trgovini še vedno najbolj učinkovit kanal

Kako do večje prodaje spletnih trgovin

Kako do večje prodaje spletnih trgovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

three × three =

mautic is open source marketing automation