Odnos milenijca do digitalnega oglaševanja ali kdaj sem oglasov iskreno vesel?

Pri nas je trenutno na praksi Jaš Mikac, dijak 5. razreda DTZ Žiga Zois v Trstu. Seveda smo izkoristili priložnost in ga vprašali, kaj milenijci mislijo o oglaševanju na spletu 🙂 

Najstniki na splošno ne maramo oglasov. Najprej smo razvili odpor do televizijskih oglasov, sedaj pa še do oglasov na spletu. Večina najstnikov med TV oglasi zagrabi telefon ali tablico in dogajanje spremlja preko svojih najljubših družabnih omrežij. Zato menim, da so TV oglasi (gledano s stališča najstnika) v veliki meri neuporabni.

Kaj pa oglasi na spletu?

Vsak najstnik ve, da je na spletu več vrst oglasov. Nekateri so zanimivi in si jih ogledamo, na druge, kot so npr. “Preverjena metoda za hujšanje”, “Poglej, kako od doma zaslužiti 5000€ na dan” ipd., pa smo se privadili in jih sploh več ne vidimo. Najbolj zanimivi so oglasi znanih blagovnih znamk ali oglasi, kjer vidimo isti ali soroden izdelek, ki smo ga še včeraj iskali na Amazonu.

2013-11-15

Oglasi so danes povsod, tudi na družabnih omrežjih. Na Facebooku in Instagramu se oglasi prikažejo zelo pogosto, niso pa agresivni, saj smo tak tip oglaševanja že sprejeli in nas torej ti oglasi ne motijo. Učinkovito oglaševanje pa sta aktivna Facebook stran in dober Instagram profil; s tem ne mislim, da je obvezno dnevno posodabljanje profila, ker to postane moteče. Menim pa, da je tedensko objavljanje zanimivih vsebin priljubljeno. Nagradne igre preko družabnih omrežji so zelo privlačne, če ne zahtevajo preveč časa.

Najboljše oglaševanje je zastonj

Sam sledim velikemu številu podjetij preko družabnih omrežij in večkrat prebiram komentarje drugih uporabnikov, ker dam pri nakupovanju veliko teže na ta mnenja. Družabna omrežja so najenostavnejše sredstvo za izražanje in pridobivanje feedbacka. Najboljše oglaševanje je tako rekoč zastonj, ko je uporabnik zadovoljen in širi informacije o izdelku nekega podjetja, saj tako to podjetje čisto podzavestno v naših očeh postane zaupanja vredno. Vsekakor pa vedno prevladata osebno mnenje in prepričanja, ki smo si jih ustvarili o nečem ali nekom.

digital_ads_mobile_social_strategy

Kje oglaševalci izgubljajo

Spletno oglaševanje je bolj učinkovito od drugih vrst oglaševanja. Neposredna povezava na spletno prodajno mesto je izjemno koristna, ker ni treba iskati informacij nikjer drugje. Enostavno kliknemo na oglas in vidimo izdelek, za katerega se zanimamo, če pa slišimo oglas na radiju, moramo začeti iskati informacije o izdelku, ki je v nas vzbudil radovednost, po določenih ključnih besedah. Velikokrat vidim kakšen zanimiv plakat in bi rad izvedel več, a nimam takoj časa za iskanje, nato pa, ko imam čas, sem že čisto pozabil na podjetje ali izdelek, ki sem ga želel poiskati.

Oglasi lahko tudi izginejo

Po mojem mnenju je spletno oglaševanje v veliki meri preveč agresivno, zato si mladi večkrat namestimo programe, ki oglase blokirajo. Nekateri pa na določenih straneh sprejmemo agresivne oglase. Tisti, ki so nam všeč videoigre, se zavedamo, da nam večkrat prav oglasi omogočajo brezplačen dostop do videoiger. Če pa oglasov res ne prenašamo, obstaja vedno možnost, da plačamo in oglasi izginejo.

Vas zanima več o spletnem oglaševanju? Všečkajte FB stran Get interactive Slovenija, posledite nas na LinkedInu ali pa nadaljujte z branjem na Shift2Online.

The following two tabs change content below.
Barbara Bačnik

Barbara Bačnik

Grammar Sorceress at Get Interactive
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.
Barbara Bačnik
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.

Related Posts

Razcvet češkega digitalnega oglaševanja

Razcvet češkega digitalnega oglaševanja

V boju za boljšo uporabniško izkušnjo

V boju za boljšo uporabniško izkušnjo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

15 − 1 =

mautic is open source marketing automation