Gostujete na sejmu in bi radi oglaševali svojo stojnico?

Recimo, da boste na tujem sejmu predstavljali svoje izdelke in želite, da bi čimveč obiskovalcev izvedelo za vas oz. obiskalo vašo stojnico. Kako torej oglaševati samo svoj delež in ne celotnega sejma?

Facebook

Prva faza je osveščanje uporabnikov o naši ponudbi, še preden se sejem začne. Če ima facebook stran sejma dovolj oboževalcev, lahko le-te ciljamo z oglasi in jih peljemo na pristajalno stran, kjer jim ponudimo podrobnejše informacije o naši ponudbi in kje se bomo na sejmu nahajali. Izdela se lahko tudi spletni letak z nekaj informacijami in zemljevidom, ki si ga lahko uporabniki nato natisnejo in vzamejo s seboj na sejem.

Za primer, če bi razstavljali na sejmu Musikmesse v Frankfurtu, bi naš targeting izgledal takole:

Musikmesse

Druga faza je »friendly reminder« uporabnikom, naj ne pozabijo obiskati naše stojnice, aktivna pa je seveda v času sejma. V prvi fazi smo namreč vse uporabnike, ki so obiskali našo spletno stran, pridno zbirali v listo, ki jo bomo zdaj lahko uporabili. Tu lahko uporabimo lokacijsko targetiranje v radiju 1km okrog lokacije sejma in tako resnično prikazujemo oglase samo tistim, ki so na sejmu oz. v njegovi bližnji okolici.

Vsak, ki bo na sejmu uporabil facebook, pa naj bo to na računalniku ali telefonu, bo tako videl naš oglas.

Google

V prvi fazi osveščanja, kot smo jo že malce višje opisali, bi pri Google oglaševanju uporabili Gmail oglas (GSP – Gmail Sponsored Promotions). Gre torej za oglas, ki se prikazuje v Gmail nabiralniku, izgleda pa takole:

gimeil

Temu delu rečemo »teaser«, s klikom nanj pa se nam odpre celotna kreativa/mail.

Prednost Gmail oglasov je, da lahko za targeting uporabimo domene. Za primer, če torej uporabimo sejem.com domeno, bodo naš oglas videli vsi uporabniki, ki so s te domene prejeli email. Če je za obisk sejma potrebna registracija, imamo tako veliko možnosti, da dosežemo željeno ciljno publiko, saj se navadno ob potrditvi registracije prejme email sporočilo.

Ravno tako, kot na facebooku, tudi tukaj pridno zbiramo uporabnike v listo in jim v času sejma predvajamo oglase. V drugi fazi oglaševanja bi uporabili oglasne pasice, saj remarketing pri gmail oglasih ni mogoč.

Vsekakor pa ne pozabite tudi na dobre stare letake in promocijo na samem kraju dogajanja! 🙂

The following two tabs change content below.
Matjaž Marin

Matjaž Marin

SEO/SEM Project Manager at Get Interactive
SEA Captain – Zapriseženi ljubitelj pice in šestih strun, že kar nekaj let pa so njegova strast tudi plačane in neplačane pozicije na iskalniku Google.
Matjaž Marin
SEA Captain – Zapriseženi ljubitelj pice in šestih strun, že kar nekaj let pa so njegova strast tudi plačane in neplačane pozicije na iskalniku Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

ten + 5 =

mautic is open source marketing automation