10 priporočil za učinkovito (in-feed) nativno oglaševanje

Kaj deluje v nativnem oglaševanju? Kako zasnovati celoten koncept nativnega oglaševanja? Kako pomembna je vsebina? Vse to je le nekaj vprašanj, ki jih slišimo od podjetij, ki se tega lotevajo. Na podlagi dosedanjih izkušenj in rezultatov več sto različnih akcij nativnega oglaševanja smo pripravili priporočila in smernice, ki bodo lahko v pomoč pri umestitvi in pripravi tovrstnega oglaševanja.

  • Integracija z vsebino. Nativni oglasni formati so že v osnovi zasnovani tako, da se čimbolj zlijejo s formatom in vsebino medija, oziroma ne motijo uporabniške izkušnje. Ne glede na to pa je za dobre rezultate potrebno pripraviti tudi kakovostno oglasno besedilo. Le-to naj bo po eni strani zanimivo oziroma naj ponuja uporabno vrednost, po drugi strani pa naj odseva komunikacijski ton spletnega medija.
  • Dopolnilo vsebinskega marketinga. Uporabnikom ponudite kakovostno vsebino, ne samo v oglasu, temveč tudi na pristajalni strani. Najboljše rezultate beležijo kampanje, kjer uporabnika vodimo na vsebinsko stran. Ta je lahko znotraj spletne strani podjetja ali pa znotraj spletnega medija (advertorial). Nativno oglaševanje je logičen podaljšek za vsa podjetja, ki se lotevajo vsebinskega marketinga.
  • Ne pretiravajte.  Naslovi in besedila, ki zavajajo in preveč obljubljajo so na prvi pogled lahko učinkovita, vendar se pogosto lahko obrnejo proti vam. Razočaran uporabnik ne bo več hotel slišati za vašo znamko, zato je priporočljivo, da ste v komunikaciji iskreni in avtentični.examples-in-feed-ads-471fc9f7
  • Slike ljudi, ki odražajo vašo ciljno skupino. Najbolje delujejo slike ljudi, obrazov, ki izžarevajo ali pozitivna čustva, ki jih oglaševani produkt prinaša, ali pa tegobe, ki jih produkt lajša. Mnogo bolje deluje recimo slika gospoda v sijoči kuhinji, kot pa samo univerzalna slika čistila.
  • Transparentnost. Za to poskrbimo že mi, ki nativne oglase  avtomatsko opremimo z oznako “Sponzorirano,” s čimer damo jasno vedeti uporabniku, da gre za plačano objavo.
  • Logotipi in omembe blagovne znamke so dobrodošli. Še posebej, če želite izboljšati svojo prepoznavnost, kajti rezultati kažejo, da se uporabniki veliko bolje zapomnijo vaše oglase in rešitve, če omenjate svoje ime.
  • Izkoristite video. Če imate zanimiv, sploh pa zabaven video, ki pomeni kakovostno vsebino za uporabnika, potem ne odlašajte. Glede na vse krajšo pozornost uporabnika, lahko najboljše rezultate pričakujete z videom dolžine okrog 15 sekund. V primeru daljšega videa pa predlagamo, da je ključni del informacije podan v prvih parih sekundah. Glede na to, da je večina video objav v feedu predvajanih v načinu brez zvoka, predlagamo, da se dodajo podnapisi.
  • Prilagodite se mobilcem. Vsaka uspešna kampanja ima tudi kakovosten mobilni del. Zato se prepričajte, da bo uporabniška izkušnja prilagojena tudi manjšim zaslonom.
  • Poudarite vrednost svojega izdelka. Tako boste vsem, ki zgolj preberejo oglas, sporočili, kaj ponujate, vsem ki pa bodo nanj kliknili, pa boste podali še dodatne informacije. Vendar pozor, ne pretiravajte in ne obljubljajte tistega, česar ne morete zagotoviti.
  • Preizkusite več kreativ. Dostikrat se nam zdi katero od besedil ali slik najboljše, pa se potem izkaže, da smo se se motili. Zato pripravite več kreativ, naj vsaka po svoje predstavi vaše prednosti. Po nekaj dneh pa vam bodo rezultati povedali, katere delujejo najboljše, in izklopite vse preostale.
The following two tabs change content below.
Damjan Planinc
Super consumer besed, informacij in idej. Menda splet spreminja strukturo naših možganov, način kako razmišljamo. Gotovo pa prepričan, da spreminja ne samo medsebojne odnose temveč tudi poslovne modele in obstoječe marketinške paradigme. V spletne vode pade pred trinajstimi leti. Ugotovi, da je kot za vsako mlado industrijo velikokrat hype-driven.
Damjan Planinc

Latest posts by Damjan Planinc (see all)

Damjan Planinc
Super consumer besed, informacij in idej. Menda splet spreminja strukturo naših možganov, način kako razmišljamo. Gotovo pa prepričan, da spreminja ne samo medsebojne odnose temveč tudi poslovne modele in obstoječe marketinške paradigme. V spletne vode pade pred trinajstimi leti. Ugotovi, da je kot za vsako mlado industrijo velikokrat hype-driven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

seventeen + 6 =

mautic is open source marketing automation