Oglaševalci že skoraj tretjino proračuna za Facebook oglaševanje namenijo video oglasom

Video je hit, video je in! In nič ni drugače na Facebooku. Kot ugotavlja poročilo Socialbakersov in Hubspota so se investicije v video oglase na Facebooku v zadnjem letu zvišale kar za 200%. Video oglasi tako predstavljajo že 11% vseh Facebook oglasov.

Povečano zanimanje za video oglase na drugi strani pa pomeni tudi cenovne spremembe. Kot ugotavlja omenjeno poročilo, je povprečna cena na klik v regiji EMEA v enem letu zrasla iz 5 dolarskih centov na 8. Vse bolj zasičen trg in številni manj zanimivi oglasi pa pomenijo tudi padec CTRjev. V povprečju so ti upadli za 57%. Ne glede na to, pa za pametne marketingaša video predstavlja še velik potencial: tako, da pritegnejo pozornost svoje ciljne publike že v prvih nekaj sekundah, povedo zgodbo tako z zvokom kot brez njega, predvsem pa naj se osredotočijo na izdelavo kakovostnih video oglasov. Daljši čas predvajanja je prej ovira kot prednost. Vprašanje ostaja le še, za kakšno obliko naprednega oglasa je trenutni video oglas odskočna deska?

Future_of_Facebook_Advertising_jul2016_3

Future_of_Facebook_Advertising_jul2016_2

Poročilo nadalje še omenja oglase, ki peljejo uporabnike izven Facebooka, na spletna mesta in ki skupaj predstavljajo 40% vseh oglasov. Konverzije, ki so posledica klikov, so pri tem upadle iz 43% na 19%. Kaj nam to pove? Uporabnik se nedvomno večino časa zadržuje na družbenem omrežju od koder dostopa naprej do vseh drugih vsebin glede na interes in trenutne impulze. Hkrati so Facebook oglasi oz. sponzorirane objave tako uspešne predvsem zato, ker so jih uporabniki vzeli za svoje.

fb slika 7

The following two tabs change content below.
Barbara Bačnik

Barbara Bačnik

Grammar Sorceress at Get Interactive
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.
Barbara Bačnik
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.

Related Posts

Prihodnost se imenuje video

Prihodnost se imenuje video

Kam gre SEO?

Kam gre SEO?

Kaj je “native advertising”?

Ali število Facebook fenov res kaj pomeni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

two + 19 =

mautic is open source marketing automation