Mobilni telefon in poletje – nerazdružljiva kompanjona

Uporaba pametnih telefonov poleti poletí v nebo kot ponudba lokalnih dogodkov, potovanj, iskanj turističnih informacij, preverjanje vremena in novic v času kislih kumaric.

Poletje je čas razprodaj in popustov – vsaj za tiste, ki ostajamo na celini. Je pa tudi čas, ko imamo (še) več časa za naše najboljše prijatelje. In med njimi je gotovo tudi naš mobilni telefon. Nenazadnje to dokazujejo tudi številne raziskave. Npr. Facebook pravi, da je na tem družbenem omrežju poleti za 23% več uporabnikov v starosti od 18 do 44 in kar za 33% več v skupini nad 45 let. Slednje predvsem zanimajo teme povezane z vrtnarjenjem (kakopak!), ribolovom in ostalim, manj stresnim preživljanjem prostega časa.

Bodi relevanten!
Če kot marketingaši znamo dobro poslušati uporabnike, lahko ustvarimo kakovostne ciljno usmerjene vsebine, ki bodo znale uporabnika speljati skozi celoten prodajni kanal. Bližajo se poletne olimpijske igre v Riu, kjer bodo znamke ponujale posebne promocije na izdelke določenih barv, kot tudi kampanje usmerjene na športe, kot so plavanje, tek in košarka. “Nazaj v šolo” je drugi največji nakupovalni moment vsakega poletja, takoj za potovanji oziroma počitnicami. Več kot polovica uporabnikov pametnih telefonov medtem ko nakupuje, uporablja mobilno napravo za pridobivanje dodatnih informacij, primerjavo cen, zalog in prednosti določenih izdelkov, v tem primeru vsega kar otrok ali on sam potrebuje za novo šolsko leto.

Mikrolokacija in “mikro tajming”
Ne samo, da je lokacija pomembna, tudi čas dneva, v katerem sporočate svoje mobilne marketing vsebine je bistvenega pomena. Namreč mobilni marketing se poleti razširi prek tipičnih delovno-tedenskih urnikov in je dobro vedeti, v katerih časovnih momentih vas uporabniki iščejo oziroma potrebujejo.

Kaj pomeni mobile-friendly?
Pomeni predvsem razumevanje potreb in želja naših potrošnikov. Šele na podlagi vsega tega bo možno ustvariti odlično uporabniško izkušnjo. Podjetja, ki razmišljajo strateško v zvezi z uporabo mobilnih marketinških poti med poletjem, bodo tista z večjo prodajo in močnejšo povezavo s svojimi strankami.

Še par kratkih nasvetov, kako se tega lotiti:
• V ospredje postavite uporabnika. Ne razmišljajte o napravi, vaših izdelkih/storitvah, temveč skušajte ugotoviti, kaj si uporabniki želijo.
• Raziščite, kaj uporabniki iščejo na mobilnih napravah. Mobilna iskanja namreč skrivajo veliko koristnih informacij o namenih in željah vaših potrošnikov.
• Bodite uporabni! Mobilni uporabnik pričakuje, da mu bo blagovna znamka na določenem mestu ob določenem času ponudila uporabno vrednost.

Skokovita rast mobilnega oglaševanja
Zadnje številke AdEx poročila (link na http://www.iabeurope.eu/wp-content/uploads/2016/07/IAB-Europe_AdEx-Benchmark-2015-report_July-2016.pdf) potrjujejo močno rast mobilnega oglaševanja tudi v letu 2015. Slovenije sicer med podatki ni na voljo, vendar smo lahko prepričani, da je glede na razvitost tega trga nekje bolj na repu razpredelnice. Upamo, da ne za dolgo …

mobile_graf 0

The following two tabs change content below.
Barbara Bačnik

Barbara Bačnik

Grammar Sorceress at Get Interactive
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.
Barbara Bačnik
Vodja projektov, ki nikoli niti za trenutek ne odloži dela ... razen za gurmansko kosilo, mamljivo kavo, dobro life-style revijo ali novosti s področja vsebinskega marketinga.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

twenty − 9 =

mautic is open source marketing automation