Oglaševanje poleti – zakaj in kako?

Saj ni res, pa je! Na nebu je končno zasvetila dolgo pričakovana rumena krogla, oblaki so se umaknili in temperature počasi postajajo letnemu času primerne. Poletje je tu in z njim tudi Out-of-office odgovori na našo poslano pošto: »Pozdravljeni, do 15.8.2016 sem odsotna. Na vaša sporočila bom odgovorila, ko se vrnem. Za nujne zadeve prosim pokličite …«

Znano, kajne?

Bliža se torej čas dopustov, počitnikovanja in brezskrbnosti. Tu se lahko smiselno vprašamo, kakšen vpliv ima vse to na oglaševanje in kaj lahko storimo, da bomo z oglasi v tem času bolj učinkoviti?

Za začetek si lahko omislite poletno akcijo in ne, le-te niso primerne samo za turistične agencije in podjetja iz sorodnih branž. Zakaj ne bi poletja izkoristili za učenje tujih jezikov ali pa tečaj varne vožnje? Ste si od nekdaj želeli inštrukcij kitare, pa nikoli ni bilo časa za to? Poleti je vse to mogoče in to daste lahko vedeti tudi svojim (bodočim) strankam.

Goals Summer 1

Dobro se je zavedati tudi dejstva, da so ljudje poleti veliko več zunaj. Če se je pozimi dan končal že okoli 17h in so bili vsi doma na toplem, je zdaj situacija obratna. To si velja pisati za uho predvsem pri spletnem oglaševanju, saj lahko tam nastavljamo urnik prikazovanja oglasov.

Goals Summer 2

Kot lahko vidimo, so uporabniki veliko bolj aktivni v poznejših urah, saj svoj prenosnik s seboj na plažo nosijo le redki. Kaj pa imajo s seboj vsi, poleg brisače in kopalk? Mobilni telefon.

Še posebej je preko mobilcev izrazit »local search«, torej uporabniki na spletu pogledujejo za naslovi in telefonskimi številkami. Za primer, če imate v Portorožu restavracijo, lahko tako ustvarite kampanjo, kjer targetirate uporabnike na mobilnih napravah, v krogu 1km. Ko sestradani uporabnik vpiše v Google iskalnik »restavracija Portorož«, ga z oglasom prijazno povabite na kosilo, mu sporočite, da je blizu, hkrati pa dobi še navodila za pot.

Goals Summer 3

Prilagodite torej svojo strategijo oglaševanja tako, da vzamete v obzir mobilne telefone in uro dneva, vsekakor pa ne pozabite tudi na vremensko napoved. Ob deževnem vikendu se bo namreč veliko uporabnikov dolgočasilo doma, kar je lahko odlična priložnost za vas.

Velik plus poletja pa je tudi dejstvo, da kar precej oglaševalcev med čofotanjem ne želi razmišljati o kampanjah, kar sprosti oglasni prostor. Tako so zaradi manjše konkurence vaši oglasi bolj vidni, nižja pa je tudi cena klika na oglas.

The following two tabs change content below.
Matjaž Marin

Matjaž Marin

SEO/SEM Project Manager at Get Interactive
SEA Captain – Zapriseženi ljubitelj pice in šestih strun, že kar nekaj let pa so njegova strast tudi plačane in neplačane pozicije na iskalniku Google.
Matjaž Marin
SEA Captain – Zapriseženi ljubitelj pice in šestih strun, že kar nekaj let pa so njegova strast tudi plačane in neplačane pozicije na iskalniku Google.

Related Posts

Mobilizacija video oglaševanja: trendi, izzivi in priložnosti

Mobilizacija video oglaševanja: trendi, izzivi in priložnosti

Prvi trendi spletnega oglaševanja v 2018

Prvi trendi spletnega oglaševanja v 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

four × three =

mautic is open source marketing automation