Google Adwords: Razširjeni tekstovni oglasi!

Priča smo zgodovinskemu trenutku! Google bo po 15 letih spremenil pravila tekstovnih oglasov! Zakaj takšen pomp okrog te novice, se sprašujete? Sprememba ne bo malenkostna.

Vsa ta leta smo bili pri tekstovnih oglasih omejeni na 25 znakov za headline in dvakrat 35 znakov za opis. Zdaj, odkar na desni strani iskalniških rezultatov nimamo več oglasov, pa se je sprostil prostor in kmalu se bodo začeli prikazovati razširjeni oglasi. Headline bo tako imel kar dvakrat po 30 znakov, opis oglasa pa bo lahko dolg 80 znakov. Še ena sprememba, ki nas čaka, pa je odstranitev Display URL-ja, ki smo ga lahko ročno vpisali oz. izbrali sami. Zdaj bo namesto nas to delo opravil kar Google, ki bo Display URL izločil iz ciljnega.

Za lažjo predstavo, pa si lahko ogledamo spodnjo sliko, ki prikazuje kako bo po novem potekalo kreiranje oglasa:

uuuuuuuuuu

Sprememba bo potekala na dekstopu in mobilcih, kdaj bo dejansko do nje prišlo, pa se čisto točno še ne ve. Predvidevajo, da nekje proti koncu poletja.

Vas zanima, kako bodo tekstovni oglasi izgledali po tej spremembi?

screen

Super, kajne?

Naročniki se že veselijo višjih CTR-jev 🙂

The following two tabs change content below.
Matjaž Marin

Matjaž Marin

SEO/SEM Project Manager at Get Interactive
SEA Captain – Zapriseženi ljubitelj pice in šestih strun, že kar nekaj let pa so njegova strast tudi plačane in neplačane pozicije na iskalniku Google.
Matjaž Marin
SEA Captain – Zapriseženi ljubitelj pice in šestih strun, že kar nekaj let pa so njegova strast tudi plačane in neplačane pozicije na iskalniku Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

one + twenty =

mautic is open source marketing automation