5 nasvetov za učinkovito pospeševanje namestitev mobilnih aplikacij

Podatki govorijo, da mobilni uporabniki največ časa (kar 81%) namenijo uporabi aplikacij. Tako ne preseneča, da so v dveh največjih tržnicah za mobilne aplikacije: App Store in Google Play  samo v letu 2015 zabeležili kar 180 milijard namestitev aplikacij.

Kako med današnjo poplavo mobilnih aplikacij poskrbeti, da bodo potencialni uporabniki vašo mobilno aplikacijo našli in jo namestili? Na podlagi izkušenj in dosedanjih praks smo zbrali pet uporabnih nasvetov.

 

  1. Skrbno analizirajte in določite cilje skupine, prednosti aplikacije, ter nakupne poti

Vprašajte se, kdo so potencialni uporabniki vaše aplikacije, katere težave jim pomaga reševati. Ne pozabite tudi preveriti konkurence in nato določite kako in kje boste s potencialnimi kupci komunicirali. Določite še katere korake morajo opraviti za namestitev vaše mobilne aplikacije

2. Učinkovit nastop skozi celotni odločitveni lijak

Pripravite načrt, kako z ustreznimi sporočili v vseh fazah nakupa (zavedanje, odločanje in namestitev) nagovoriti vse ciljne skupine in s katerim potencialne uporabnike vodite skozi vse korake konverzije.

3. Uporaba remarketing tehnik

Na ciljne strani na vaših straneh se dodajo merilne kode, ki omogočajo zbiranje obiskovalcev na sezname, ki jih lahko nato v nadaljevanju ciljate z oglaševanjem. Pri tem si lahko pomagate tudi z orodjem Google Analytics in Google Tag Manager.

 4. Učinkovito ciljanje

Ključna je določitev ustreznih komunikacijskih in oglaševalskih kanalov in formatov ter tehnike ciljanja. Med akcijami je potrebno stalno spremljanje in upravljanje oglasnih kampanij. Nasvet – ne pozabite občasno izločiti uporabnike, ki so že namestili aplikacijo tako da seznam email naslovov uporabnikov uvozite v Facebook in AdWords oglasne kampanje in jih izključite iz ciljanja.

 5.  Optimizacija

Kot vselej, je za optimalno postavitev in upravljanje oglasnih akcij kritični korak stalno merjenje, analiza učinkov, testiranje ter izvedba optimizacij. Z integracijo konverzijskih kod za oglaševalska omrežja v mobilno aplikacijo pa lahko merimo tudi dejanske namestitve aplikacij v posameznih tržnici glede na vir prometa. Tako v vsakem trenutku lahko spremljate in optimizirate vse komunikacijske kanale.

mobile_app_dl

 

Kako pa izgleda primer takšne oglaševalske kampanje v praksi?

  • FAZA ZAVEDANJA: s prikaznimi in video oglasi na družbenih in drugih  omrežjih  ustvarite prepoznavnost rešitve, gradite zaupanje v ponudnika in spodbujajte pričetek nakupne poti – tj. obisk spletne strani.
  • Obiskovalce na spletni strani označite s sledilno kodo, tako da jih lahko v nadaljnjih fazah ciljate z uporabo remarketing tehnike.
  • FAZA ODLOČANJA: Sedaj dodobra »ogrete« potencialne kupce, ki so že obiskali vaše strani, z mobilnim oglaševanjem (inApp, install in iskalni oglasi) nagovarjate glede na znamko uporabnikove naprave in jih vodite v ustrezno app trgovino/ tržnico,
  • FAZA NAMEŠČANJA: v app trgovini/ tržnici si uporabniki lahko namestijo aplikacijo.

 

S temi koraki boste poskrbeli za učinkovito in finančno transparentno pospeševanje namestitev mobilne aplikacije, ki vam bo omogočilo določiti ceno na namestitev posamezne aplikacije.

 

The following two tabs change content below.
Damjan Planinc
Super consumer besed, informacij in idej. Menda splet spreminja strukturo naših možganov, način kako razmišljamo. Gotovo pa prepričan, da spreminja ne samo medsebojne odnose temveč tudi poslovne modele in obstoječe marketinške paradigme. V spletne vode pade pred trinajstimi leti. Ugotovi, da je kot za vsako mlado industrijo velikokrat hype-driven.
Damjan Planinc

Latest posts by Damjan Planinc (see all)

Damjan Planinc
Super consumer besed, informacij in idej. Menda splet spreminja strukturo naših možganov, način kako razmišljamo. Gotovo pa prepričan, da spreminja ne samo medsebojne odnose temveč tudi poslovne modele in obstoječe marketinške paradigme. V spletne vode pade pred trinajstimi leti. Ugotovi, da je kot za vsako mlado industrijo velikokrat hype-driven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

one × 2 =

mautic is open source marketing automation