Kako se oglaša opica?

Časi se spreminjajo, tehnologija je vse bolj napredna, prepad med generacijami pa še vedno ostaja isti. Vsem se nam je že zgodilo, da smo starejšim pomagali pri uporabi kakšne naprave, s katero nikakor niso našli skupnega jezika. Najverjetneje smo si ob tem mislili, kako preprosto je v resnici vse skupaj in kako to, da tega niso ugotovili sami?

Glede na to, da sem v stiku s tehnologijo že od malih nog, za računalnikom pa presedim kar nekaj ur dnevno, bi si človek mislil, da mene pa že ne more povoziti čas. Ne bom eden tistih, ki mu morajo otroci razložiti, kako se uporablja glasbeni stolp. No, nekaj časa nazaj se mi je pripetila zanimiva izkušnja.

Po dolgem času sem se pri starših udobno namestil na kavč, v roke vzel daljinca in prižgal TV. No, vsaj mislil sem, da sem ga prižgal. Po nekajminutnem pritiskanju vseh možnih gumbov, se na zaslonu še vedno ni pokazala slika. Vtem priskače v sobo 3-letna nečakinja, vzame daljinca in mi razloži, da »tavalizja« malce nagaja. Po nekaj sekundah sem že gledal željeni program, ona pa je na mojem pametnem telefonu poslušala pesem Lisička je prav zvita zver, ki jo je seveda našla povsem sama.

Kam pes taco moli?

Če ste še včeraj svojim otrokom predstavljali živali v raznih slikanicah, zraven pa oponašali kravico, lahko to zdaj storite na svojih računalnikih ali telefonih. Nekje v sredini januarja je Google namreč oplemenitil iskalnik in dodal funkcijo Animal noises.

Poslušate lahko 20 različnih živali: opico, mačko, kravo, raco, slona, konja, leva, losa, sovo, prašiča, rakuna, petelina, ovco, tigra, purana, želvo, kita glavača, grbastega kita, volka in zebro.

Vse, kar morate storiti je, da v iskalnik Google vpišete: kako se oglaša opica.

kako-se-oglasa-opica

Ne razumete čisto dobro kako to deluje? Naj vam razložijo otroci 🙂

The following two tabs change content below.
Matjaž Marin

Matjaž Marin

SEO/SEM Project Manager at Get Interactive
SEA Captain – Zapriseženi ljubitelj pice in šestih strun, že kar nekaj let pa so njegova strast tudi plačane in neplačane pozicije na iskalniku Google.
Matjaž Marin
SEA Captain – Zapriseženi ljubitelj pice in šestih strun, že kar nekaj let pa so njegova strast tudi plačane in neplačane pozicije na iskalniku Google.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

nineteen + 9 =

mautic is open source marketing automation