Novosti, ki jih prinaša Facebookova časovnica za strani brandov

[Tokratni blog post je zapisala Tina Grbac, social media manager v interactive.agency. Glede na objavljene novosti nove Facebookove časovnice je povzela ključne spremembe, ki jih le-ta prinaša za same brande]

Facebook je pred par dnevi tudi uradno objavil, da naj bi bile nove časovnice za strani obvezne od 31. marca naprej. Sicer vemo, da Facebook ni ravno v mož besede, kar se tiče napovedi datumov, ampak to vsekakor ne spremeni dejstva, da bomo prej ali slej vsi soočeni s spremembo Facebook strani.

Poiskali smo nekaj nasvetov, ki jih bo potrebno upoštevati. 

1.       Ne bo več ‘default’ vstopne strani (vstopnega zavihka)

Do zdaj smo uporavljalci s stranmi lahko v nastavitvah urejali, kakšno bo sporočilo, ki ga bo obiskovalec videl, ko se bo prvič srečal z našo stranjo. Nova časovnica za strani tega ne bo več omogočala. Posebno pozornost je zato potrebno nameniti fotografiji strani (851 x 315 px) in ključnim ‘top’ sporočilom. Edina možnost, da uporabnika preusmerite na aplikacijo ali zavihek bo od zdaj Facebook oglaševanje – z oglasa na aplikacijo.

 2.       Poudarjanje objav

Pomembne objave na naši časovnici lahko izpostavimo tako, da v nastavitvah objave (svinčnik v desnem zgornjem kotu) spremenimo ali čas objave ali pa jo označimo kot pomembno tako, da jo premaknemo na vrh strani (pin to the top). Svojo objavo pa lahko pudarite tudi tako, da jo raztegnete čez obe koloni svoje časovnice. Posebno pozornost pa bo v primerjavi s starim layoutom strani potrebno nameniti sami vrsti objave – če se bo na vaši časovnici znašlo preveč fotografij, za uporabnika ne bo preveč prijazno, saj se bodo v poplavi slikovnega gradiva hitro skrili liki in komentarji.

  

3.       Zavihki

Nova časovnica poleg vstopnega zavihka omejuje tudi izpostavitev ostalih zavihkov. Na svoji strani boste lahko imeli samo štiri zavihke (ostali bodo skriti), dimenzija zavihka pa bo po novem 810px (prej maksimalno 520px). Zavihki ne bodo več na levi strani ampak zgoraj, pod sliko strani.

4.       Milestones

Kot na svojem osebnem profilu, bo tudi časovnica za strani omogočala pregled zgodovine. Blagovne znamke lahko to izkoristijo predvsem za izobraževanje javnosti in prikaz informacij, ki jih uporabniki še ne vedo – blagovna znamka skozi čas.

5.       Vse aplikacije in zavihke, ki jih imate zdaj, je potrebno preoblikovati

Zaradi nove širine zavihkov (810px), bodo vse aplikacije in zavihki, ki jih imate zdaj na novem layoutu izgledale čudno. Preverite vse svoje obstoječe zavihke, tiste, ki jih ne potrebujete izbirišite, ostale pa prilagodite na nove dimenzije.

6.       Zasebna sporočila med stranmi in uporabniki

Zagotovo ena najbolj pozitivnih funkcij nove časovnice so sporočila med blagovno znamko in uporabniki. Vendar pazite, da jih ne boste uporabljali preveč.


The following two tabs change content below.
Damjan Planinc
Super consumer besed, informacij in idej. Menda splet spreminja strukturo naših možganov, način kako razmišljamo. Gotovo pa prepričan, da spreminja ne samo medsebojne odnose temveč tudi poslovne modele in obstoječe marketinške paradigme. V spletne vode pade pred trinajstimi leti. Ugotovi, da je kot za vsako mlado industrijo velikokrat hype-driven.
Damjan Planinc

Latest posts by Damjan Planinc (see all)

Damjan Planinc
Super consumer besed, informacij in idej. Menda splet spreminja strukturo naših možganov, način kako razmišljamo. Gotovo pa prepričan, da spreminja ne samo medsebojne odnose temveč tudi poslovne modele in obstoječe marketinške paradigme. V spletne vode pade pred trinajstimi leti. Ugotovi, da je kot za vsako mlado industrijo velikokrat hype-driven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

16 − 6 =

mautic is open source marketing automation